Het is van groot belang dat ik de oorzaak van de klachten goed kan achterhalen.
Vandaar dat ik eerst een grondige analyse zal doen van de huidige situatie, vooraleer de behandeling te starten.
Na de behandeling zal ook een trainingsschema worden opgesteld.
Indien nodig kan ook door middel van MiHealth of een Bemer Horse-set ondersteuning geboden worden.
Hoe verloopt een behandeling?
Elke behandeling begint met het afnemen van een anamnese. Leeftijd, niveau, stalomgeving, voeding, zadel en hoofdstel worden meegenomen in het verhaal. Ik luister naar u als eigenaar en trainer welke klachten er zijn en de voorgeschiedenis van het paard en eventueel andere medische behandelingen die er al geweest zijn.
Dan ga ik beginnen met een grondig manueel onderzoek van het paard. Zijn er gewrichten, weefsels of structuren in het lichaam die minder goed bewegelijk zijn.
Pas hierna ga ik beslissen welke behandelingen nodig zijn voor het paard.
De behandeling is gebaseerd op “de kracht van zacht”. Hierbij maak ik vaak in het begin gebruik van een ontspannende cranio sacraal therapie. Een goede behandeling kan namelijk alleen gebeuren bij een relatief ontspannen paard. Pas dan kan ik gebruik maken van het geven van een trust of ritmische technieken. Als nodig en als u als eigenaar ermee akkoord gaat gebruik ik het Mihealth toestel voor frequentie technieken.
Na de behandeling heeft het paard wat tijd nodig om zich na deze reset van zijn lichaam terug aan te passen. Ik spreek dan ook een trainingsschema af voor de volgende 7 dagen. Maar hou al zeker rekening mee, dat je 3 tot 5 dagen beter niet rijdt of longeert. Vrije uitloop, stappen aan de hand of stapmolen mag wel.
Een behandeling van de osteopaat kan preventief alle 6 maanden gebeuren. Is er iets aan de hand mag het ook regelmatiger.
Niet alle blokkades kunnen na een behandeling opgelost worden en zijn er 2 of 3 behandelingen nodig in een kortere periode.
Sommige problemen zijn niet op te lossen met osteopathie. Dan ga ik je doorverwijzen naar de juiste specialist.